تجهيزات نانوايي هاي سنتي

چاپ


انواع مخلوط كن ها:



1 – مخلوط كن پروانه اي با تغار ثابت: بيشتر براي خميرهاي سنگين به كار مي رود.

2 – مخلوط كن دو بازويي افقي با تغار ثابت: بازده بسيار بالايي دارد، نوع ديگر اين مخلوط كن از باروهايي كه پره هاي آن مشبك مي باشد تشكيل شده كه در تهيه نان سنگك از آن استفاده مي شود.

3 – مخلوط كن يك بازويي با حركت بيضي شكل و تغار دوار

4 – مخلوط كن يك بازويي با حركت چرخشي و تغار دوار (تغار در جهت مخالف مخلوط كن مي چرخد)

5 – مخلوط كن يك بازويي دوكي شكل و تغار دوار: بازوي اين مخلوط كن زمان اختلاط را كوتاه كرده و به علت شكل خاصي كه دارد خمير را به شدت مي زند.



تجهيزات نان سنگكي : پاروي مخصوص پهن كردن خمير: ارتفاع اين پارو 40 الي 50 سانتيمتر است و جنس آن از آلومينيوم بوده ودسته آن 3 متر مي باشد.

- لگن مخصوص آب : به منظور نچسبيدن خمير به دست شاطر استفاده مي شود.

- سيخ با ميله فلزي: طول آن 3 الي 20/3 مي باشد با نوكي تيز.

شن صاف كن با ريگ كوب: جهت محكم كردن و چسبيدن بهتر ريگ ها به كف تنور به كار مي رود.

- شن كش يا ريگ صاف كن: ميله اي فلزي است كه به وسيله آن ريگ هاي درون فر را جابه جا مي كنند.

- چنگگ: براي جابه جا كردن و برشته كردن بهتر نان.

تنور: ساختمان تنور از خشت گلي مي باشد، سقف تنور نيم دايره اي مي باشد و كف آن از ريگ پوشيده شده. حرارت و شعله به صورت نيمه مستقيم ريگها را تا حدود 250 الي 500 درجه داغ مي كند. سوخت تنور برخلاف گذشته كه مازوت بوده از گازوئيل يا گاز مي باشد.

چنانچه مواد نفتي ناقص بسوزند در حرارت هاي بالا سرطانزا خواهند بود.

تجهيزات و وسايل و ابزار كار نان لواش:

1 – دستگاه مخلوط كن با تغار

2 – تخته جهت پهن كردن چانه

3 – سنگ يا تخته مخصوص

4 – چكه يا ليفته: نام ديگر آن ساج مي باشد. بالشتكي است كه معمولا از يك تخته گرد يا بيضي شكل با رويه اي از جنس پارچه كرباس تشكيل شده است.

5 – چوب استوانه اي نازك جهت درآوردن نان (2 عدد)

6 – سيخ آهني: به منظور خارج كردن نان هاي سوخته به كار مي رود.

7 – ترازو

8 – پنكه برقي

9 - تشتك خمير

10- كاردك مخصوص بريدن خمير يا چانه.



مخلوط كن لواش:

اين مخلوط كن داراي بازوي دوكي شكل بوده كه در حدود 50 الي 60 دور در دقيقه كار مي كند و حرارت خمير را به 28 الي 30 درجه مي رساند.

- وسايل و ابزار كار نان تافتون:

1 – دستگاه مخلوط كن با تغار

2 – وردنه جهت نازك كردن خمير

3 – تخته جهت پهن كردن خمير

4 – سنگ يا تخته مخصوص جهت قرار دادن چانه

5 – چكه يا بالشتك مخصوص

6 – ميله آهني

7 – ترازو

8 – كاردك مخصوص جهت بريدن خمير يا چانه

9 – تغار

10 – شانه مخصوص جهت سوراخ كردن خمير



تنور:
دو نوع تنور داريم، تنور زميني و هوايي، شكل تنور خمره اي و جنس آن از گل رس مي باشد.

وسايل و ابزار كار نان بربري:

1 – دستگاه مخلوط كن با تغار

2 – كاردك

3 – ميز مخصوص جهت قرار دادن چانه

4 – ميز مخصوص جهت پهن كردن چانه

5 – پاروي حمل كننده

6 – پاروي مخصوص جهت جابه جا كردن و بيرون آوردن نان

7 – ظرف و قاشق مخصوص رومال

8 – تنور

مخلوط كن نان بربري:

دوكي شكل بوده و در دقيقه حدود 60 الي 75 دور مي زند و مي تواند حرارت خمير را به 28 الي 30 درجه سانتي گراد افزايش دهد. تنور بربري ناقص ترين سيستم حرارتي در ميان نان هاي سنتي را دارد، حرارت آن حدود 250 درجه سانتيگراد كه گاهي اوقات به بيش از 270 درجه افزايش مي يابد. كه در چنين درجه حرارتي احتمال ايجاد مواد سرطان زاي حاصل از مواد نفتي كه به خوبي نمي سوزد مي باشد. لذا در تنورهايي كه سوخت آنها گاز مي باشد احتمال ايجاد چنين موادي به مراتب كمتر مي باشد.

برچسب ها : ماشین آلات نانوایی ، خمیر گیر نانوایی ، تنورگردان نانوایی ، خرید ماشین آلات پخت نان ، ماشین آلات پخت نان

منبع : http://breadclub.blogfa.com

آخرین مقالات